Brand – det er noget, man kan gå til.  
Beredskaberne på Djursland går nu sammen om at lave et Junior Brandkorps, som Ebeltoft Brandvæsen har haft længe.  
Det betyder, at piger og drenge over 10 år fra hele Djursland én gang om ugen kan komme og lægge brandslanger ud, bekæmpe ild, lære om førstehjælp og alt hvad der ellers hører med til for at være en ”rigtig brandmand”.  
Mathias Brøgger Jensen, 14, fra Kolind har været med i Ebeltoft Juniorbrandkorps siden han fyldte 10 år. Han skal helt sikkert også være med i det nye i Grenaa.
·         Det er fedt, for man kommer til at prøve alt det, en rigtig brandmand laver, og det er rigtig spændende, fortæller han.
Han fungerer nu som holdleder for de andre juniorbrandmænd i Ebeltoft og fører an, når holdet er ude på øvelser og til stævner.
Det er også planen, at unge brandmændsaspiranter skal deltage i stævner og dyste mod andre juniorbrandmænd fra resten af landet -. Og eventuelt fra udlandet.
På sigt er det også meningen, at Junior Brandkorpset skal hjælpe de ”rigtige” brandmænd i forbindelse med øvelser og lignende.  
Det kræver ingen forudsætninger – udover interessen – at deltage. Og man er også velkommen til at komme forbi og kigge eller mærke stemningen.  
Det hele starter tirsdag den 05. februar 2008, kl. 18:30 til 20:30 på Beredskabsgården i Grenaa. Her vil de første mødeaftener være. Derefter er det muligt at nogle mødeaftener vil være på de øvrige brandstationer på Djursland.
Plan for uddannelse, kan ses på www.beredskabsgaarden.dk
 
For spørgsmål Kontakt
 
Morten Kjeldsen Ebeltoft Tlf. 30 35 65 68
Helle Jensen Kolind Tlf. ?????????
Jan Lindstrøm Grenaa Tlf. 86 32 14 23
Jan Recke Beredskabsgården Tlf. 89 59 27 92
Seks juniorbrandmænd

tager til træf i EnglandMedlemmer i Landsforeningen af Ungdomsbrandkorps i Danmark møder andre juniorer fra Litauen, Sverige og England i CoventryAf Bjarne StenbækIntegration af minoritetsgrupper er et af de spørgsmål, der skal tages stilling til, når seks juniorbrandmænd i dagene 19.-28. februar tager på udvekslings tur til den engelske by Coventry.

Her skal danskerne ved det EU-finansierede arrangement mødes med andre juniorbrandmænd fra hhv. Litauen, Sverige og England, og de skal bl.a. tale om, hvilke muligheder f.eks. for at få job eller uddannelse de har, hvis de bosætter sig i et af de andre deltagerlande. Træffet foregår under EU-programmet Education and Culture Youth for Europe Exchange, og der skal under opholdet i England produceres en rapport til EU.

Al kommunikation undervejs foregår på engelsk, og de unge bliver i arbejdet delt op i grupper og mikset med en fra hvert land, de skal fremlægge forskellige løsningsforslag for hinanden.

- Så en sidegevinst er, at sådan en udveksling er rigtig god engelskundervisning, samt giver venskaber på tværs af landene, siger Frank Jespersen, der er leder af turen.Programmet

De danske deltagere er Ditte Jørgensen og Mark Therkildsen fra Odense Brandvæsens Juniorkorps, Søren Robdrup fra Ebeltoft Junior- og Ungdomsbrandkorps, John Lindholm Hansen fra Benløse Frivillige Brandvæsen, Andreas Jakobsen fra Østfyn Juniorbrandkorps, og Tim Bo Quist fra Korsør Ungdoms Brandvæsen.

Coventry er med sine ca. 250.000 indbyggere på størrelse med Århus, men byen har ikke færre end fem brandstationer. De unge skal under opholdet i England naturligvis besøge brandvæsnet i Coventry, de skal også besøge West midtlands Fireservices hovedkvarter i Birmingham, til middag med Coventrys borgmester, i teatret og til fodboldkamp.Fjerde gang

- Det er fjerde gang, vi deltager i ungdomsudveksling, siger Frank Jespersen.

- To gange har ungdomsbrandkorpsene fra Lystrup og Coventry besøgt hinanden. Jeg mødte englænderne til CTIF-stævnet (det internationale brandmands-OL) i 1997, og vi faldt fint i snak med hinanden. Initiativet tog englænderne så, og gennem årenes løb er der på den måde knyttet en del venskabsbånd.

- Jeg har tidligere samarbejdet med forskellige ledere i Sverige – bl.a. har vi deltaget sammen på en landslejr – og på et tidspunkt blev jeg af svenskerne inviteret med til Litauen for at fortælle om demokrati. Det gav gode kontakter, og nu forener vi altså ungdomsbrandmænd i de fire lande. Det glæder vi os meget til.

Landsforeningen af Ungdomsbrandkorps i Danmark blev dannet i september i fjor. Der er nu otte grupper med i alt 100-150 medlemmer tilknyttet. Til sammenligning har den engelske landsforening bestået i 12 år – her er 40 korps med over 5.000 medlemmer.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite